Speeltijd

Eindelijk! Eindelijk! Mijn foute gessopot is leeg. Vanaf nu alleen maar milieuvriendelijke gesso, het liefst natuurlijk zelf gemaakt. Voor mijn experimenten hierover verwijs ik graag naar eerdere blog posts: gesso’s deel 1 & Gesso’s deel 2 of skip het hele onderzoek en ga direct naar het recept voor milieuvriendelijke gesso.

Wat duurde het lang voordat de pot leeg was zeg. Toen ik eenmaal de beslissing genomen had om milieuvriendelijk te werken, valt het goed tegen om de niet-milieuvriendelijke materialen echt als “afval” te zien en dus op te maken. Gesso was daar een van, maar ook mijn acrylverf. Ik had een heleboel van die kleine plastic tubetjes met acrylverf in net zoveel kleuren. Over de 100 euro aan verf en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om die te gebruiken, ook met het besef dat ik het nooit meer zou kopen en weggooien nog erger was dat het op maken.

Gelukkig heb ik iemand gevonden die mijn acrylverf tegen een spotprijsje over wilde nemen. Een lieve mevrouw die niet zoveel centjes heeft om het allemaal nieuw te kopen, maar er wel voor aan het sparen was. Ze kan er voorlopig mee vooruit.

Nu kwam ik van de week het merk Creall tegen op een website en hun duurzaamheidsbeleid. Creall is kinderverf, dus ik wil wel even zeker weten hoe het zit met de lichtechtheid. Als dat ok is, ben ik een blij mens. Zowel hun verf als de verpakking wordt milieuvriendelijk aangepakt. 

 

Hun glossy verf is op basis van PVA en de vingerverf heeft een prachtige creme-achtige substantie, dekt goed en droogt prachtig matfluweel op.

Er liggen nu in mijn vensterbank proefjes om te testen op lichtechtheid en ik heb een mail gestuurd naar Creall met deze vraag. In een volgende blogpost vertel ik er meer over, als ik antwoorden heb.